Wednesday 27 April 2011

DECONSTRUCTING MUMMY

Η κίτρινη κοιλιά του Deconstructing Mummy είναι πια φανερή! Το άλλο μου συμβολικό "παιδί", αυτό που έχουν υιοθετήσει ήδη κάμποσες μαμάδες και που το αγαπούν σαν δικό τους θα γεννηθεί στις 7 Μαϊου!
Όλα αυτά που πιστεύω, που λέω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εδω μέσα, θα πάρουν σάρκα και οστά με τη μορφή μιας εκδήλωσης για γυναίκες μαμάδες που με θέρμη υποστηρίζουν οτι δεν τα ξέρουν όλα. Ούτε και τα μπορούν όλα. Είναι αυτές (και εγώ μαζί τους) που μπερδεύονται και που δεν έχουν πάντα τις λύσεις. Αυτές που τολμούν να σκεφτούν και να νιώσουν "αυτά που δεν πρέπει" και ας διστάζουν να τα μοιραστούν κάποιες φορές. Μαμάδες για πρώτη φορά ή για δεύτερη και τρίτη, έγκυες, μεγάλες ή μικρές, "φυσικές" ή της "καισαρικής", "του μπιμπερό" ή του "στήθους".
Είναι η ευκαιρία μας να "αποδομηθούμε", εν ολίγοις να εκφράσουμε ό,τι μας αγχώνει και μας δυσκολεύει αλλά και ό,τι μας κάνει προσιτές στα παιδιά μας, τον άντρα μας, τους γύρω μας και τον εαυτό μας. Τον εαυτό που αλλάζει (δε βαριέμαι να το λέω) και που είναι καιρός να συνειδητοποιήσουμε το πως και το γιατί του. Πολλά έχω γράψει ήδη εδώ και κάμποσα θα πω στην εκδήλωση. Δεν είναι ώρα για λόγια τώρα αλλά για πράξη. Και θα είναι μια πράξη που με τη δική μας  συμβολική "αποδόμηση" θα βοηθήσουμε να δομηθούν μικρά παιδάκια που ζουν σε ένα ψυχικά αδόμητο περιβάλλον (ο  ξενώνας Μελία που θα δοθούν τα χρήματα από την είσοδο της εκδήλωσης φιλοξενεί παιδιά ψυχικά ασθενών μητέρων).
Καμιά φορά η "αποδόμηση"  (αν και ακούγεται σκληρή/άναρχη/επαναστατική) μπορεί να είναι άκρως τρυφερή.
Σας περιμένουμε. Εγώ δηλώνω "Deconstructed Mummy", εσείς;

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το http://deconstructingmummy.blogspot.com/

2 comments:

  1. αχ τι καλά που θα ήταν να γίνει και μια εκδήλωση που να μπορούσε να συμπεριλάβει και τις εν δυνάμει μαμάδες, αυτές που το επιθυμούν όσο τίποτα άλλο και το παλεύουν, αυτές που περνάνε την ημέρα τους μεταξύ γραφείου και κέντρων εξωσωματικής γονιμοποιόησης, αυτές που κυνηγούν το όνειρο κάθε μήνα, με εξετάσεις, τεστ κυήσεως, χοριακές, αυτές που ακούν συνέχεια συμβουλές πώς θα καταφέρουν να γίνουν "ολοκληρωμένες γυναίκες", αυτές που χαίρονται με την καρδιά τους στην αναγγελία της εγκυμοσύνης από την κολλητή τους αλλά δακρύζουν το βράδυ στο σπίτι.
    Ευαίσθητο θέμα αλλά πλέον αφορά το 1/5 των γυναικών...

    ReplyDelete
  2. Το σημείωσα στην ομιλία μου κατα την εκδήλωση οτι ενώ φέτος δε θα μιλήσουμε για αυτό το θέμα, είναι ένα απο τα πιο σημαντικά που περιλαμβάνονται στην ιδέα του Deconstructing Mummy και αξίζει την προσοχή μας

    ReplyDelete